Córrer a sa Plaça

De tornada, la Qualcada entra a la ciutat a sol post pel carrer de Sor Àgueda, i segueix després per la Contramurada i el carrer de Maó, per tal d’anar a Córrer a sa Plaça, que consisteix a anar tres vegades de la plaça Nova a la plaça de la Catedral, i viceversa.
El fabioler desmunta i es col·loca a la cantonada que hi ha entre els carrers de Santa Clara i Josep M. Quadrado (ses Voltes), mentre que la somereta és portada al carreró del Forn de Cal Bisbe. Allà mateix hi ha de penjar la bandera, que haurà rebut del caixer fadrí. Des d’aquest punt ha de fer sonar el tambor i el fabiol, alhora que els caixers i cavallers fan les passades en el sentit abans descrit. Durant aquestes corregudes es portarà el capell a la mà, llevat del caixer senyor i la capellana. La tercera volta s’ha d’anunciar amb un so més agut i llarg del fabiol.
Acabades les Corregudes a sa Plaça, el fabioler torna la bandera al caixer fadrí i va a cercar l’ase al carreró. En reincorporar-se a la Qualcada, ho fa notar amb tocs de tambor. És el senyal per anar a fer el Caragol de Santa Clara, però no farà sonar el fabiol fins arribar al cap de cantó de ses Voltes.
 

Tornar
 
UE Leader + IB Gobierno de España Leader
FEADER
 
Ciutadella de Menorca