Les carotes

Després de l’ensortilla se celebra el joc de les carotes. Una carota és una espècie d’escut ovalat fet de fusta prima i que s’agafa per una ansa o maneta. Les fulles de fusta de les quals es compon estan unides amb cola, ja que no pot portar claus, a fi d’evitar mals innecessaris. A la cara visible hi haurà pintada una cara esperpèntica o còmica, d’aquí el seu nom popular. L’artista que ha de pintar les carotes és elegit pel caixer senyor. Se’n pinten vuit, dues de les quals són indultades: una pel mateix noble i l’altra pel consistori, els quals se les queden en propietat. Les sis restants seran rompudes as Pla.
Pel que fa al joc, es formen sis parelles de genets, corrent tan sols una parella a cada torn. Parteixen junts al galop. El cavaller que corre per la dreta ha de dur la carota amb el braç esquerre. L’altre cavaller ha de rompre la carota amb una lladriola, o bé amb el puny, durant la carrera.
L’objectiu és que es trenquin abans de finalitzar la carrera. Si no s’aconsegueix, el mateix cavaller que porta la carota la trencarà amb l’ajuda del genoll. Per anar bé, el darrer tram de la carrera s’ha de fer amb els cavallers abraçats.
 

Tornar
 
UE Leader + IB Gobierno de España Leader
FEADER
 
Ciutadella de Menorca