La música popular

Tot i haver desaparegut durant uns quants anys, la tradició d’encendre festers per Sant Joan es va recuperar durant els anys vuitanta gràcies a la iniciativa del Col·lectiu Folklòric de Ciutadella i a la predisposició de l’Ajuntament d’aquella època.
Amb un fort arrelament dins la societat ciutadellenca, la Nit dels Festers constitueix actualment una manifestació molt sentida de l’esperit popular. El foc esdevé aquí l’eix vertebrador d’aquesta celebració, en primer terme, perquè marca tot un itinerari de festers que la gent desitja visitar. En segon lloc, perquè al voltant de cada foguera s’hi organitza una festa amb tots els ingredients, destacant-ne la música per damunt dels altres.
Per tant, Ciutadella sencera s’impregna de diferents estils musicals que es deixen sentir simultàniament. En un fester hi podem trobar un grup de rock, balls folklòrics, un espectacle de percussió, un conjunt d’havaneres o un grup de música popular. En qualsevol cas, podem sentir música de sons molt diferents, però que representen i emfatitzen l’alegria de la població.
Si ens centram en la música popular, hem de destacar la colla dels Fru-frus, un grup nombrós d’amics que des de fa uns quants anys s’ajunten per oferir el seu repertori de cançons populars plenes de contingut i de sentit. S’uneixen per fer més alegre aquesta nit, i constitueixen un exemple de l’espontaneïtat i la disbauxa pròpies de l’ànima festiva de qualsevol poble.
 

Tornar
 
UE Leader + IB Gobierno de España Leader
FEADER
 
Ciutadella de Menorca