Les aglomeracions de gent

En primer lloc, hi ha actes en els quals és tanta la gent que hi acudeix i és tan reduït l’espai que poden crear episodis d’angoixa, cops de calor, lipotímia i defalliment entre alguns dels assistents, i més encara si tenim en compte que en aquestes dates les temperatures solen ser elevades. També, a causa de l’aglomeració, es produeixen els efectes derivats del contacte físic: empentes, colzades i trepitjades, principalment. Tot açò s’agreuja si les persones que ens envolten estan en estat ebri. És a dir, que ens ho haurem de pensar dues vegades abans d’anar a segons quins actes com, per exemple, el primer toc de fabiol.

Cal destacar, per altra banda, els dos moments en què es tiren les avellanes, tant al fosquet del Dia des Be com del Dissabte de Sant Joan. Com hem dit abans, el fet de tirar avellanes no té res a veure amb una guerra o una batalla, sinó que és una tradició que simbolitza d’una manera festiva les relacions d'amistat i d'estimació entre les persones. Per tant, les avellanes s’han de tirar amb amorosia i sense intenció de fer mal a ningú.

El problema és que hi ha gent que es dedica a fer tot el contrari, sense tenir en compte que és un dels actes on hi sol haver molts de fillets petits, precisament perquè no hi ha cavalls.
 

Tornar
 
UE Leader + IB Gobierno de España Leader
FEADER
 
Ciutadella de Menorca