Conscienciació ciutadana

Des de fa uns anys, l’Ajuntament de Ciutadella porta a terme una campanya de conscienciació entre els ciutadans, tant d’aquí com de fora, amb l’objectiu de prevenir sobre els possibles riscos que comporta l’assistència a les festes de Sant Joan i evitar, així, que es repeteixin els accidents. Aquestes mesures, proposades en el seu dia per l’associació Amics de les Festes de Sant Joan, es resumeixen d’aquesta manera:

  • Repartir fullets o tríptics que alerten sobre els principals perills, i on s’hi fan una sèrie de recomanacions per evitar mals innecessaris. També contenen una breu explicació de la festa i dels actes més importants, amb horaris aproximats i un mapa que marca on transcorre cada acte. Aquests fullets es reparteixen per diferents punts de la ciutat, així com en els vaixells i els avions que vénen a Menorca uns dies abans de les festes. A més, estan escrits en quatre llengües diferents: català, castellà, anglès i alemany.
  • Penjar cartells a la Contramurada tot recomanant no fer-se mal en els moments de tirar-se avellanes i indicant la manera correcta de com s’haurien de tirar.
  • Penjar grans pancartes als principals accessos que donen al Pla de sa Font on s’hi exposa una sèrie de recomanacions especials per a gaudir dels jocs des Pla i evitar accidents.
  • Difondre la campanya de conscienciació mitjançant el web oficial de l’Ajuntament.
  • Col·laborar, l’any 2007, en l’edició del DVD de l’associació Amics de les Festes de Sant Joan, que, amb el títol Enguany jo pas, serveix per denunciar alguns aspectes problemàtics de les festes i per conscienciar el públic del respecte per aquestes.
  • Elaborar una unitat didàctica en format webquesta amb la pretensió que l’alumnat d’ESO pugui conèixer i treballar les festes dins l’aula amb l’ajuda de suport informàtic.
  • Crear el cos de voluntaris per a col·laborar en el bon desenvolupament dels actes, especialment, els jocs des Pla.
  • Redactar una ordenança a fi de regular alguns aspectes en l’organització de les festes.
Tornar
 
UE Leader + IB Gobierno de España Leader
FEADER
 
Ciutadella de Menorca